Achtste Slach om 'e Toer 29 december

SURHUIZUM - Op de laatste vrijdag van het jaar wordt vanuit Surhuizum voor de 8ste keer de Surhúster kuiertocht 'Slach om 'e Toer' gehouden. Dit jaar wordt de tocht ten zuidwesten van het dorp gelopen. Vanuit MFC 'De Delfeart' in Surhuizum is een prachtige route uitgezet over drie afstanden richting Surhuisterveen, waarbij de langste route tot aan De Leijen voert. De andere twee routes liggen hier tussenin. Net als voorgaande jaren lopen de wandelaars ook dit jaar over 'oude paden en nieuwe wegen', met enkele passages over onverharde paden en door weilanden die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Alle drie de afstanden eindigen weer in 'De Delfeart'.

Mede door het overweldigende succes van voorgaande jaren, hoopt de organisatie ook dit jaar weer veel mensen aan de start te verwachten. De Surhúster kuiertocht is niet alleen een tocht voor de doorgewinterde loper, maar met name de kortere afstanden zijn ook uitermate geschikt om met het gezin te lopen. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen. En is de 10 kilometer net iets te lang, dan kunnen de kinderen dit jaar de kortere kinderroute van 6 kilometer lopen.

Slach om 'e Toer is een goed verzorgde tocht met versnaperingen en rustpunten om de vijf, zeven of negen kilometer. Na afloop krijgt iedereen een bord snert en ligt er voor iedereen een medaille klaar. De start en finish van de tocht zijn bij MFC 'De Delfeart' aan de Bartemerwei in Surhuizum. De starttijden zijn: 30 km: tussen 8.30 en 9.30 uur, 20 km: tussen 9.00 en 10.00 uur en 6-10 km: tussen 9.30 en 12.00 uur. Het start- en finishbureau sluit 16.30 uur.
www.slachometoer.frl