Ook voor kinderen was er veel te doen op de kerstmarkt.
Ook voor kinderen was er veel te doen op de kerstmarkt. Foto: BAK

Zevenduizend bezoekers Kryst yn Burgum

BURGUM - Ruim zevenduizend bezoekers voor Kryst yn Burgum "Wat een mensen. Onvoorstelbaar!" De Burgumer ondernemers konden het zelf bijna niet geloven: hun winterse evenement Kryst yn Burgum trok zaterdag ruim zevenduizend bezoekers.

'Superdruk en heel gezellig!', was het oordeel van het publiek. Annemarie van der Steen, voorzitter van de organiserende Ferbiners: "We wilden een Megakerstmarkt organiseren en dat is gelukt: er waren zo'n zestig kramen vol met hertengeweien, sjaals, olielampjes, kerstboompjes, Tupperware, sieraden en schapenvachten." "Ook op de Foodstrip was het heel gezellig", vertelt Yannick de Vries van de Ferbiners. Zij organiseerden het evenement namens de Burgumer Aktiviteiten Kommisje (BAK). Bij het Luifeltje werden veel foto's en selfies gemaakt met de kerstman. "De demonstratie Woodcarving werd druk bezocht en de muziek van de Pypkesjongers, de Bazuin en Jan Nota was prachtig! Bij het Roodhert en het Luifeltje waren ook heel gezellige pleinen gemaakt, waar de bezoekers zich opperbest vermaakten."

Voorzitter Eelke Duursma van de BAK vertelt: "Ook op het Warm Winterplein, bij ons op het terras voor De Pleats, was veel gezelligheid te beleven: we hadden poffertjes, gratis koffie en thee en warme choco. Ook stonden er springkussens en konden bezoekers ijspegels vangen en ijsbalgooien. We hadden het bij De Pleats enorm druk en ook alle andere horecagelegenheden zaten vol: een topdag!"

Bij het pand van ActiefMedia staat tot en met de Kerstdagen een bijzondere Winskbeam, waar zaterdag al veel kaartjes in werden gehangen en waar men nu ook nog kaartjes in kan hangen. Zie ook: www.burgum.frl.