Five Pack wint van Celeritas-Donar 2

URETERP - Five Pack uit Ureterp speelde vrijdag tegen het tweedevan Celeritas-Donar (Groningen). Het werd een spannende strijd, de teams waren aan elkaar gewaagd. De scores gingen over en weer, maar Five Pack bleef koel en won uiteindelijk met 76-69.

De wedstrijd begon flitsend voor de Groningers. Five Pack kon de basket eerst niet vinden en had moeite met de fel spelende tegenstander. Five Pack probeerde van afstand te scoren, maar de driepunters vielen niet, totdat Jelte Bruinsma daar verandering in bracht. Koud in het veld scoorde hij meteen een driepunter en zorgde ook daarna voor veel dreiging.

Vooral de sterke Raymond Krakou maakte punten voor de Ureterpers in het tweede kwart. Ook Lennart Hoving droeg zijn steentje bij, zodat de stand gelijk opging. In het derde kwart was Five Pack getergd en vastbesloten om de punten in Ureterp te laten. De klasse van de schutters Martijn Wielinga en Ruben de Bie werd duidelijk zichtbaar nadat ze in korte tijd de ene na de andere score lieten noteren.
Celeritas-Donar probeerde in het vierde kwart nog wat te forceren, wat gedeeltelijk lukte door een aantal driepunters. Door scores van Remy Kirindongo, Raymond Krakou en een driepunter van Maarten de Boer sleepten de Ureterpers de winst binnen. Eindstand: 76-69.
De volgende wedstrijd van Five Pack is zaterdag 13 januari, tegen B.V. Shadows in Groningen.