Drachten pakt Harlingen in

DRACHTEN - De grootste voetbaluitslag binnen de Actief-regio was, voor zover bekend, was zaterdag voor Drachten 1 tegen Harlingen 1: 4-0 voor de Drachtsters.

Maar extra bijzonder was het scoreverloop. De doelpunten kwamen binnen een tijdbestek van vijf, zes miuten van: Yorn Sikkenk (vijfde minuut, vrije trap); Alexandar Radenkovic (achtste minuut); Kasper Dekens (meteen daarna); Anton Vredevoort (tiende minuut).

Buitenpost won met 2-0 van PKC. Zwaagwesteinde verloor in en tegen Grijpskerk: 1-2. ONT-BCV bleef 0-0 (zie pagina 55). WTOC verloor (voorlopig) met 2-1 in en tegen Berlikum. De scheidsrechter beëindigde in minuut 84 de wedstrijd voortijdig na felle protesten van weerskanten tegen zijn handelen (fluiten). SC Veenwouden versloeg thuis De Griffioen met 2-1. Stiens 1 - Broekster Boys: 5-2.

De dames van VIOD 1 versloegen RVVH in Ridderkerk met 1-2. De winnende treffer kwam van Femke Reitsma uit Sint-Annaparochie, "de duurste aankoop ooit bij VIOD in Driezum", meldt Jouke Dantuma. Haar doelpunt sloeg niet alleen een bres in de zegereeks - vier overwinningen op rij - van de Ridderkerkers, maar zorgde op de terugreis ook voor veel 'reboelje' in de busjes. Nog veel belangrijker: VIOD is nog volop in de race voor het kampioenschap.

De meiden van Boekster Wâlden (MO19) versloegen die van Drachtster Boys in Drachten met 1-3.