Henri Harmsen wint eerste BattleRUN

DRACHTEN - De BattleRUN haalde ruim zesduizend euro op voor 3FM Serious Request, dus voor het Rode Kruis en de actie 'Breng ze weer samen'. De zonovergoten BattleRUN bracht bijna 250 deelnemers op de been.

De deelnemers gingen door de prachtige omgeving aan de noordkant van Drachten en via Opeinde terug naar Drachten. De hardloopwedstrijd kende een sterke winnaar bij de acht kilometer: Henri Harmsen van Impala liep bijna een minuut sneller dan Johan Hoogeveen van Impala. De heren liepen met een snelheid van bijna 17 kilometer per uur over de acht kilometer.

Bij de dames won Rianne Harmsen. De jeugdwedstrijd over de kilometer werd door een paarhonderd toeschouwers bijgewoond. De jongste deelnemer was vier jaar. Bij de acht kilometer was de oudste deelnemer 72 jaar.
De BattleRun is opgezet door de Vrije Baptistengemeente Bethel in samenwerking met SportsDrachten en atletiekvereniging Impala en is mede mogelijk gemaakt door Veneboer Sports Drachten.

De opbrengst gaat via 3FM Serious Request (met het 'glazen huis' nu in Apeldoorn) naar de actie 'Breng ze weer samen' van het Rode Kruis. Wereldwijd zijn circa vier miljoen mensen op zoek naar vooral naaste familieleden. Het Rode Kruis helpt daarbij.