Oproep: denk mee over omgevingsvisie

DRACHTEN - 'Denktank Teun!', opsteller van het pamflet over 'vrijplaatswonen' in Smallingerland, kreeg woensdagavond in wijkcentrum De Skammel in De Trisken zowel complimenten als kritiek.

De complimenten betroffen vooral het idee dat er meer variatie moet komen in woonvormen in de gemeente. "Denk ook aan bewoners van woonwagens", merkte één van de aanwezigen op. De kritiek was in de eerste plaats, dat Denktank Teun! teveel tegelijkertijd wil.

Een ander kritiekpunt ging over het tot dan toe niet meedoen aan (de procedure voor) de nieuwe Omgevingsvisie van Smallingerland. PvdA-raadslid Dinie Mulder: "We hebben dinsdagavond over die startnotitie gesproken. LTO-Noord en VNO-NCW waren wel aanwezig, maar Denktank Teun! was er niet." Ze deed ook de oproep aan inwoners van de gemeente, mee te denken over de Omgevingsvisie.

Mede-auteur architect Rein de Valk van het pamflet van Denktank Teun was toch ingenomen met de bijeenkomst in De Skammel. Daar waren vooral actieve PvdA-leden op afgekomen. Verantwoordelijk wethouder voor ruimtelijke ordening en woningbouw Jos van der Horst (SP) was wel uitgenodigd, maar wilde niet komen. "Hij wijst op de bindende afspraken met woningcorporaties", zo werd in De Skammel gezegd.
Rein de Valk concludeerde aan het einde van het debat, dat 'Denktank Teun!' zich meer zal moeten beperken en met meer 'focus' de politieke partijen zal moeten benaderen met het oog op de raadsverkiezingen van 21 maart.