Man en macht zoekt, zonder resultaat

DE WESTEREEN - Al bijna drie weken wordt er gezocht naar Remon Bruinsma (19) uit De Westereen. Tot nu toe zonder resultaat.

Na een avond stappen in Leeuwarden blijkt niemand vrijdagochtend 1 december te weten waar Remon Bruinsma is gebleven. Bij een filiaal van de C&A wordt zijn mobiele telefoon gevonden. 's Avonds doet zijn moeder een emotionele oproep op Facebook. Het bericht wordt vele malen gedeeld, maar informatie levert het niet op. De politie zoekt in de grachten van Leeuwarden. Een speurhond volgt zijn spoor dat achter schouwburg De Harmonie doodloopt.

De politie en de familie bekijken camerabeelden die in de nacht van 30 november op 1 december in de stad zijn gemaakt. Het zoekgebied wordt vergroot. Vrijwilligers helpen massaal. Een helikopter vliegt over de stad en met boten wordt gezocht rondom de Prinsentuin.
Duikers zoeken met sonarapparatuur bij de Harmonie. Aan het eind van de week bekijkt men vanuit een helikopter het gebied tussen Leeuwarden en De Westereen.

Zondag zoekt de reddingsbrigade in de jachthaven van Lekkum en op de Dokkumer Ie. Vrijwilligers zoeken rond het Van Harinxmakanaal, de Snekertrekvaart en het Prinses Margrietkanaal. Het Veteranen Search Team kamt de Groene Ster uit. Remon is dan twee weken zoek.

Groepje meldt zich

Camerabeelden tonen hoe een groepje mensen Remon passeert bij de Doelesteeg. Een blond meisje wijst ergens op, waarna Remon wegrent. Omdat het meisje zich niet meldt na oproepen in de media worden de beelden online gezet. Het bewuste groepje meldde zich maandag bij de politie. Ze zeggen zich de ontmoeting niet te herinneren. De laatste bekende camerabeelden tonen Remon om 2.38 uur in de Doelestraat, rennend richting de Groeneweg.