Judo Kings

ALMERE - De Judo Kings deden mee aan het Top Judo toernooi in Almere en haalden twintig prijzen, waarvan negen keer goud.

Kampioen werden Friso Elzinga, Quinten van der Veen, Leco Terpstra, Milou Hendriks, Sem Walinga, Troy van der Veen, Boaz Elzinga, Omar Rokic en Rixt Geertsma. Zilver: Berber Ludema, Thijs Boorsma, Wesley Smid, Matthijs Luinstra, Riemer Jelte Buwalda en Brian Smid. Brons: Ruben Walinga, Jurre Steenge, Marc Veenstra, Annemarie de Bruin en Minke de Ruiter.

Waterpolo DraGor

EMMEN - De waterpoloheren van DraGor uit Drachten verloren van De Kikker dat op dat moment op een gedeelde tweede plek met DraGor stond.

DraGor begon niet sterk en en stond na de eerste periode met 2-5 achter. In de tweede periode begon DraGor beter te spelen. Johan de Haan en Magchiel Groen scoorden, zodat het gat maar nog maar één doelpunt was: 5-4. Maar de Kikker bleef sterk spelen en verslapte niet. Eindstand tweede periode: 9-5. De Kikker scoorde maar liefst vijf keer achtereen in de derde periode: 14-5. Coen Bakker deed nog wat terug voor DraGor. Eindstand derde periode: 14-6.
In de laatste periode speelde De Kikker op balbezit. DraGor scoorde nog tweemaal via Magchiel Groen en Johan de Haan. Maar ook De Kikker sloeg nog eenmaal toe. Eindstand: 15-8. Doelpunten van Magchiel Groen (5), Johan de Haan (2) en Coen Bakker.