Tijdens de kerstmarkt in de Blokhuispoort kan er geschaatst worden.
Tijdens de kerstmarkt in de Blokhuispoort kan er geschaatst worden. Foto: Ingezonden

Twee dagen kerstmarkt in Blokhuispoort

LEEUWARDEN - Op 16 en 17 december barst het in de oude gevangenis van Leeuwarden weer van de kerstperikelen. Met meer dan zestig standhouders, een echte ijsbaan, het kerstcircus, een kerstman, een mannenhoek in de verwarmde tent en nog veel meer belooft de achtste editie van de kerstmarkt in de Blokhuispoort een waar feest te worden.

Waar de kerstmarkt vorig jaar nog volledig in de steigers stond, is de verbouwing van de Blokhuispoort al flink gevorderd. Cellenblok H, het achterste cellenblok van de gevangenis, is inmiddels weer volledig in gebruik. De winkeltjes in het cellenblok zijn dit jaar dan ook open, zodat je meteen het cellenblok kunt bewonderen.

Buiten is het natuurlijk ook genieten. Naast de standhouders met de lekkerste en leukste kerstspulletjes is er een ijsbaan van 10 bij 20 meter. De ijsbaan is groter dan voorgaande jaren, zodat het ook zeker voor volwassenen leuk is een streepje te zetten op de baan. Weten hoe je echt een streepje zet? Dat laten kunstschaatsers van over de hele wereld zien tijdens korte demonstraties op de zaterdagmiddag.
Rondom de ijsbaan vind je winterse hapjes, glühwein, warme chocolademelk en de wensboom. In deze speciale boom mag je een wens hangen of een naam van iemand aan wie je denkt tijdens de kerst. Op zondag treden verschillende koren op en op zaterdagavond om 19:30 uur geeft Multicultureel Gospelkoor All for One een concert in de tent.

De kerstmarkt is deze keer ook op zaterdagavond open! De markt gaat op zaterdag 16 december open om 14.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Op zondag 17 december is de kerstmarkt open van 11.00-18.00 uur.