Rob Schokker velt Noordscheschut

DRACHTEN - Een goed voetballend team met een solide verdediging en een messcherpe spits verklaart de 5-0 zege van Drachtster Boys op Noordscheschut.

En is er gevaar, dan is keeper Richard Strijker attent. Hij hield zijn team in de eerste minuten op de been met twee reddingen. Daarna nam de thuisclub het initiatief. Het resulteerde in de twaalfde minuut in de 1-0 toen Rob Schokker een verdedigingsfout afstrafte. De 2-0 was een juweeltje. Aziz Geyik plaatste over de breedte van het veld, Kevin Bakels gaf direct voor op Rob Schokker, die kapte zijn tegenstander uit en scoorde koelbloedig. Nog voor rust strafte Marco Haitjema een fout van de keeper af: 3-0.

In de tweede helft scoorde Rob Schokker zijn derde en vierde goal: 5-0. Hadden Jan Stoker en Sicco Bouwer de koelbloedigheid van hun spits gehad, dan was de score nog verder opgelopen. Aziz Geyik en Kevin Bakels werden, met geel op zak, gewisseld omdat ze te fel reageerden op de felle charges. Aanvoerder, kilometervreter en wekelijkse uitblinker Said Hassan vond het een draak van een wedstrijd met veel overtredingen. "Op karakter, door de wil om te winnen en door de zware trainingen kunnen we conditioneel een hele wedstrijd blijven gaan."