Keepster Kim Schapelhouman in actie bij een aanval van Avanti. Rechts Sieta de Vries. Foto: Romke Visser

Drachtster Boys blijft in mineur

STIENS - De zaalvoetbalvrouwen van Avanti uit Stiens en Drachtster Boys maakten zich vrijdag op voor de Friese derby. Drachtster Boys is van slag en liet weer punten liggen na het 4-3 verlies.

Drachtster Boys begon goed toen Marian Meijer keepster Ingrid Kars van dichtbij passeerde: 0-1. Maar later tikte Si Shut Hau de gelijkmaker binnen: 1-1.

In de tweede helft kwam Drachtster Boys wat beter uit de kleedkamer. De vrouwen uit Drachten waren nadrukkelijker op zoek naar de aanval.
De aanvallende drang van Drachtster Boys wierp al vrij vroeg zijn vruchten af, want uit een corner van Marian Meijer schoot Christa Poelman de bal in het eigen doel: 1-2.
Lang konden de Drachtsters niet genieten van de voorsprong, want nog geen halve minuut later moest Jessie Prijs het veld verlaten met een rode kaart. Avanti voerde de druk op en kreeg steeds meer kansen. Het was aan keepster Kim Schapelhouman te danken dat de voorsprong voor Drachtster Boys op het scorebord bleef staan. Vijf minuten voor tijd kreeg Avanti een penalty, na een overtreding binnen de cirkel van Rianne Mulder op Christa Poelman. Die penalty werd gemist, maar in de rebound was het wel raak: 2-2.
Met nog twee minuten op de klok pakte Drachtster Boys de voorsprong weer terug door Brenda Bekkema: 2-3. Na de gelijkmaker schoot Kim Poepjes de winnende treffer binnen voor Avanti: 4-3.