Het senioren B-team van SVK won goud en brons.
Het senioren B-team van SVK won goud en brons. Foto: Ingezonden

Goud en brons voor SVK op NK groepsspringen

SITTARD - Het Nederlands kampioenschap groepsspringen werd zaterdag gehouden in het Limburgse Sittard. SVK uit Kollumerzwaag deed hier met het senioren B-team aan mee. Zij hadden zich op drie onderdelen geplaatst voor dit NK en wonnen goud en brons.

Het team bestaat uit Kristien Gommers, Anna Nuveld, Alissa en Sjanine Westerhof, Wytske van der Veen, Sjoerdje Janna Venema, Ytje de Jong en Margreet Oevering. Ze begonnen op trampoline-valmat en hadden bij de eerste sprong nog last van zenuwen, maar ze pakten het daarna snel op en kwamen in een goede flow.

In de laatste sprongbeurt werd toch net iets minder gesprongen dan de vorige wedstrijden, waardoor het nog razend spannend werd of ze wel de titel mee naar huis mochten nemen. Het scorebord gaf zeer snel de uitslag en met 22,85 mogen de springsters uit Kollumerzwaag wederom het goud mee naar huis nemen. Op het onderdeel plank-pegasus werd fel en mooi gesprongen. De score viel dan ook tegen, de jury is dit NK erg streng in het geven van de eis overslag halve draai. De jury vond deze niet voldoende uitgevoerd en hierdoor verloor het team 2,5 punt. Desondanks namen ze hier nog wel het brons in ontvangst.
Bij het laatste onderdeel, airtrack, werd netjes sprongen, maar een podiumplaats lag niet meer binnen het bereik.

Op de foto Margreet Oevering, Alissa Westerhof, Ytje de Jong, Sjanine Westerhof, Wytske van der Veen, Sjoerdje Janna Venema, Anna Nuveld en Kristien Gommers.