De deelnemers van de BattleRUN hardloopwedstrijd zetten zich in voor het Rode Kruis.
De deelnemers van de BattleRUN hardloopwedstrijd zetten zich in voor het Rode Kruis. Foto: Roeland Harten

Zondag eerste BattleRUN hardloopwedstrijd

DRACHTEN - Zondag 17 december is de eerste BattleRUN hardloopwedstijd. Deze hardloopwedstrijd vindt plaats in Drachten.

De recreatie-en wedstrijdloop gaat over een afstand van 8 kilometer. De start en finish zijn op Helmhout in Drachten. De loop gaat via de noordkant van Drachten rond Opeinde en weer terug naar Drachten. Ook de jeugd komt aan de start en deelnemers lopen dan één kilometer. De hardloopwedstrijd staat volledig in het teken van 3FM Serious Request: Het Rode Kruis 'Breng ze weer samen'. De opbrengst gaat daar volledig naar toe.

De start voor de 8 kilometer is om 11.00 uur en de jeugdwedstrijd start om 12.00 uur. Er is nog een na-inschrijving tot vrijdag 15 december 12.00 uur. Op de wedstrijddag is geen inschrijving meer mogelijk.

Hou jij van een uitdaging en steun je graag een goed doel? Ga dan deze sportieve uitdaging aan en strijdt met de organisatie voor die kinderen en ouders in nood. Al het geld (na aftrek van onkosten) gaat naar het goede doel van dit jaar: Het Rode Kruis. "In de periode rondom kerst, strijden we met elkaar voor die groep kinderen en hun ouders die het vele malen minder hebben dan u, jij en ik. Doe jij ook mee?".
De BattleRUN is ontstaan door een unieke samenwerking waarin Vrije baptistengemeente Bethel, SportsDrachten, Impala en Veneboersport de handen ineen hebben geslagen om samen te strijden voor kinderen en ouders in nood. Alle informatie over de hardloopwedstrijd is te vinden op https://www.bethel.nl/battlerun/