Zo kan een nieuw bruggetje tussen de Diepswallen in Kollum er uit komen te zien.
Zo kan een nieuw bruggetje tussen de Diepswallen in Kollum er uit komen te zien. Foto: Ingezonden

Bijna 1,9 miljoen euro voor Diepswallen

KOLLUM - De gemeente Kollumerland steekt bijna 1,9 miljoen euro in het opknappen van de Ooster- en Westerdiepswal in Kollum. Ook komt er een fietsbrug met een doorvaarthoogte van twee meter.

De beide wallen worden bovendien heringericht en herstraat, zodat ze een 'shared space' of 'dielde romte'-karakter krijgen. Het plan maakt deel uit van de tweede fase van 'Kollum Watersportdorp'. De eerste fase bestond uit het beter bereikbaar maken Kollum voor de recreatievaart.

Er is een visiedocument voor de herinrichting van de Ooster- en Westerdiepswal in Kollum gemaakt. De visie is een totaal plan voor de gehele openbare ruimte van de Diepswallen. Daarin is de inbreng vanuit diverse informatieavonden meegenomen.

Ook hebben verschillende partijen actief meegewerkt aan deze visie. Hierdoor is een breed draagvlak ontstaan voor de herinrichting. Naar verwachting zullen de werkzaamheden medio 2018 beginnen.

Het 'Visiedocument herinrichting Ooster- en Westerdiepswal' kunt u nalezen op de website van de gemeente Kollumerland c.a.: www.kollumerland.nl en op facebook onder de naam: 'Kademurenkollum'.