Vier locaties in zicht voor Brede School

BEETSTERZWAAG - Begin 2018 kunnen belanghebbenden uit Beetsterzwaag en omgeving meedenken en -praten over de beste locatie voor een nieuwe, 'Brede School' in dit dorp. Er zijn vier locaties in beeld, daar moet één uit gekozen worden.

O.B.S De Trime en C.B.S. De Paedwizer willen hun schoolgebouwen vervangen door één Brede School. Voor deze scholen, School Lyndensteyn, Plaatselijk Belang
Beetsterzwaag-Olterterp en de gemeente Opsterland is dit aanleiding om samen vier locaties voor de Brede School te verkennen. Het gaat hierbij om de huidige locaties van de beide basisscholen, een locatie nabij School Lyndensteyn en het terrein van voetbalvereniging De Sweach.

Wethouder Anko Postma: Het is belangrijk dat we alle kansen inzichtelijk hebben. De inbreng van bewoners, belanghebbende partijen, onderwijs en Plaatselijk Belang is daarbij onmisbaar." Met mogelijke belanghebbende partijen worden gesprekken gevoerd om in kaart te brengen welke kansen zij voor Beetsterzwaag zien.

Axon Adviseurs doet onderzoek

Axon Adviseurs voert momenteel een onafhankelijk locatieonderzoek uit. Begin 2018 delen de partijen de resultaten van dit onderzoek met de inwoners van Beetsterzwaag tijdens een informatiebijeenkomst. Alle inwoners worden uitgenodigd om actief mee te denken en mee te praten. Naast de traditionele middelen, kunnen inwoners in het nieuwe jaar hun mening en ideeën ook delen en uitwisselen op een digitaal interactief platform van de gemeente.