Care4More bij Max

DRACHTEN - Care4More uit Drachten speelt een belangrijke rol in het eerstvolgende tv-programma 'Max Maakt Mogelijk'. Tijdens de uitzending van 30 december is te zien hoe Henk en Greetje Klok uit Groningen een speciale rolstoelfiets krijgen. Deze zorgt ervoor dat dit echtpaar leuke dingen kan blijven doen, ondanks de dwarslaesie van Henk. Deze rolstoelfiets werd geregeld door Care4More.

Het televisieprogramma is op 30 december vanaf 18.30 uur te zien op NPO2. De opnames zijn al in november gemaakt en de fiets wordt inmiddels volop gebruikt. Care4More levert producten voor mensen met een beperking of dementie, die uitdagen te bewegen of een tijdsbesteding beter in te vullen.

Foppe de Haan

DRACHTEN - Op vrijdag 15 december tussen 16.00 en 17.30 uur komt de bekende voetbaltrainer Foppe de Haan het boek 'Foppe de Haan: een leven lang voetbaltrainer' signeren bij boekhandel Van der Velde in Drachten. Foppe de Haan bracht onder andere Jong-Oranje naar de Europese titel in 2006 en 2007. Schrijver Menno Haanstra sprak, naast Foppe zelf, met de voetballers Ruud van Nistelrooij, Royston Drenthe, Gertjan Verbeek, John Dahl Tomasson en Daniël de Ridder en kwam zo tot een openhartig en eerlijk verhaal over deze Fries.

Open Huis Tytsjerk

TYTSJERK - Binnenkort wordt in Tytsjerk een door VDM Woningen gebouwde woning opgeleverd. Deze kan worden bezichtigd tijdens het Open Huis op donderdag 14 december van 15.30 tot 19.30 uur aan de Buorren 28 in Tytsjerk. Adviseurs zijn aanwezig om u rond te leiden en vragen te beantwoorden.

Korfbalgeld Rabo

BUITENPOST - Rabobank Drachten Friesland Oost levert vanuit het Fonds Coöperatief Dividend Rabobank een bijdrage van € 5.000 euro aan korfbalvereniging Flamingo's uit Buitenpost. Hiermee financiert de Rabobank een groot deel van de verbouwingsplannen van de vereniging. Nadat KV Flamingo's de Rabobank benaderd heeft om een beroep te doen op het fonds, is het verzoek gehonoreerd. De bijdrage wordt ingezet voor verbouwing van het clubgebouw, dat sterk verouderd is en niet meer voldoet aan de eisen.

Afscheid juf Matty

SUMAR - Na bijna veertig jaar zal juf Matty Dijk het basisonderwijs verlaten om te gaan genieten van een welverdiend pensioen. De laatste paar jaren is ze groepsleerkracht van groep 3/4 aan It Bynt in Sumar. In optocht zullen alle kinderen van It Bynt haar vrijdagmorgen 15 december om 10.00 uur vanaf de dorpskerk ophalen en haar naar school begeleiden. Vanaf 10.30 uur is er een feestelijk programma in de sporthal onder de naam 'Heel It Bynt bakt', waarbij juf Matty in het zonnetje gezet wordt. 's Middags begint 16.00 uur een afscheidsreceptie voor ouders en oud-leerlingen in school.

Top camping

EARNEWALD - Vakantiepark De Kuilart in Koudum en zusterbedrijf Camping It Wiid in Earnewâld van de familie Bleckman hebben de titel 'Top camping' behaald met een maximale score van vijf sterren. De campings mogen zichzelf in 2018 dan ook 'ANWB Top camping' noemen. De Kuilart ontvangt deze titel al meerdere jaren op rij; voor It Wiid is het de tweede keer. Op dit moment wordt op It Wiid gewerkt aan de plaatsing van tien nieuwe verhuurchalets.

Streekmarkt
Verhildersum

LEENS - Zaterdag 16 december, van 10.00 tot 16.00 uur, wordt een streekproductenmarkt in kerstsfeer gehouden op Landgoed Verhildersum te Leens. Samen met de Kerstman presenteren de standhouders in de Museumboerderij hun bijzondere kwaliteitsproducten, er is muziek van dubbelkwartet Et Octo en kinderen kunnen tussen 13.00 en 15.00 uur kerstknutselen.