Hotze Jelsma (links) dirigeert tijdens een repetitie van het Volwassen Orkest dat een Play-Inn zal houden.
Hotze Jelsma (links) dirigeert tijdens een repetitie van het Volwassen Orkest dat een Play-Inn zal houden. Foto: Klaas Rozema

Speel kerstliedjes mee in De Lawei in Drachten

DRACHTEN - Kerstmelodieën meespelen met een groot orkest, dat is mogelijk op zaterdag 16 december van 14.00 tot 15.00 uur in de grote foyer van De Lawei. Dan is er opnieuw een Kerst Play-in, waar ook publiek welkom is.

Iedereen, jong of oud, die een kerstliedje kan spelen op viool, dwarsfluit, accordeon, blokfluit, bugel, hoorn, klarinet, mandoline of trompet, of wellicht een ander instrument, kan in principe meedoen met deze Kerst Play-in (bij andere instrumenten in overleg).
Het Volwassen Orkest onder leiding van Hotze Jelsma vormt de basis van dit samenspelfestijn. Een hoog niveau is niet vereist, degenen die in staat zijn om een kerstliedje op zijn of haar instrument te spelen, kunnen meedoen.

"Behalve de fjouwer krystlieten mei it Volwassen Orkest sil der mear spile wurde, troch ûnder oare it akkordeon-orkest. En der wurdt songen troch sjongeres Ilse Spall", vertelt Hotze Jelsma.

De gastspelers spelen alleen de melodie mee van vier kerstliedjes, het orkest neemt de begeleiding voor zijn rekening. Van te voren kunnen de partijen besteld en geoefend worden.

"Een hoog niveau is niet vereist, het orkest speelt de begeleiding"

Wie zich aanmeldt krijgt van dirigent Hotze Jelsma een mp3-bestand meegestuurd met een computerversie van het hele stuk, zodat ook thuis het samenspelen al uitgeprobeerd kan worden. Deelname is gratis.

De vier kerstliedjes zijn: Er is een kindeke geboren op Aard', 't Is geboren, een oude Schotse melodie: Taladh Chrisoda en dan nog een Ierse melodie: Christmas Eve.

De partijen kunnen opgevraagd worden via hotze@hotzejelsma.nl. Wil je alvast een stukje horen van de muziek? Houd dan je telefoon - waarop de Actief+App is geïnstalleerd - voor bovenstaande foto. Je ziet een filmpje met geluidsfragmenten van het orkest.