Kinderen kunnen bij de Naturij hun fantasie loslaten op knutselactiviteiten, zoals het maken van kerststukjes.
Kinderen kunnen bij de Naturij hun fantasie loslaten op knutselactiviteiten, zoals het maken van kerststukjes. Foto: Ingezonden

Kerst-Fun-Kids bij kinderboerderij De Naturij

DRACHTEN - In het weekend van 16 en 17 december heerst er een gezellige kerststemming in kinderboerderij De Naturij in Drachten en zijn er volop activiteiten. De kerstboom is dan opgetuigd en natuurlijk ontbreken de kerstman en kerstmuziek niet.

Op zaterdag 16 en zondag 17 december kan jong en oud, de hele dag van 10.00 tot 17.00 uur, hun fantasie loslaten op de vele kerstknutselactiviteiten en genieten van de gekke, leuke, spannende kerstverhalen van de kerstvrouw. De Drachtster bibliotheek stelde boeken beschikbaar met kinderkerstverhalen. Er is voor elk wat wils. Men kan een kerststukje, kerstkaart, kerstmobiel en kerst-placemat maken en ook nog een kerstbal versieren.

Kinderen kunnen met de kerstman en/of kerstvrouw op de foto. En met voor iedere knutseldeelnemer een warme chocomel en lekkere verse oliebol is het kerstfestijn helemaal compleet. Dit alles tegen een geringe bijdrage van € 2,50 per persoon (entree inbegrepen). Reserveren is niet nodig.

"De Naturij organiseert deze kerstactiviteit al zo'n dertig jaar. Ouders kunnen met hun kinderen creatief bezig zijn met knutselen en ongestoord werken aan functionele en moderne kerststukjes. Die mogen ze dan mee naar huis nemen", zegt Wi-jo van de Wijngaard van de Naturij. Kerst-Fun-Kids is populair. "De deelnemers komen ook van buiten de provincie. Vorig jaar hadden we meer dan tweehonderd bezoekers. De Naturij richt zich op gezinnen met jonge kinderen, voor hen is dit een uitje."

De Naturij biedt naast deze activiteit voldoende andere mogelijkheden, zegt Van de Wijngaard. "We zijn het hele jaar open. Dit jaar is onze indoor speelhal uitgebreid, daarin kunnen 450 kinderen zich binnen vermaken."