It Krystliet Garyp Drakenbootrace

GARYP - Op zaterdag 16 december wordt in Garyp 'It Krystliet' uitgevoerd door toanielferiening Lytse Krêft en Brassband Looft den Heer. It Krystliet is gebaseerd op de kerstklassieker 'A Chistmas Carol' van Charles Dickens.

De hoofdpersoon in het verhaal - Ebenezer Scrooge - is een grote vrek. Hij heeft helemaal niets met Kerst en snapt niet dat mensen elkaar een gelukkig Kerstfeest kunnen wensen. Zeker niet als ze zo arm zijn als zijn klerk en neef Fred. Hij krijgt echter bezoek van geesten die hem gaandeweg tot inkeer laten komen.

De voorstelling begint 19.30 uur in de Andreaskerk. De kerk is open vanaf 18.45 uur. Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar voor € 7,50 of in de voorverkoop bij Elzinga in Garyp voor € 5,-.
KOLLUM - Op zaterdag 9 juni 2018 zijn voor de zesde keer in Fryslân de Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace in Kollum.

De commissie is alweer op zoek naar sportieve teams die willen proberen de titel Fries kampioen op hun naam te schrijven. Er kunnen maximaal dertig teams meedoen aan de Open Friese kampioenschappen. Een team wordt gevormd door zestien peddelaars en één trommelaar, maar het is handig om ook enkele reservepeddelaars te hebben. Elk team moet bestaan uit minimaal vijf vrouwen. Elk team krijgt een drakenboot aangewezen, met een ervaren stuurman die door de organisatie geleverd wordt. De minimumleeftijd om aan de race te kunnen deelnemen is zestien jaar en je moet uiteraard kunnen zwemmen. Opgave via website: www.drakenbootfestivalkollum.nl.