Wêz Handich/DOW valt terug na sterke start

HOUTIGEHAGE - De korfballers van Wêz Handich/DOW namen het zaterdag op tegen KIOS uit Ruinerwold en verloren.

De korfballers uit Rottevalle en Eastermar schoten uit de startblokken, en begonnen fanatiek. Hierdoor stond de thuisploeg al snel op een 6-1 voorsprong. Vooral Anneke Tamsma had haar vizier in het begin van de wedstrijd op scherp. Hierna werd de voorsprong weggewerkt alsof deze er niet was geweest en KIOS kwam sterk terug op een stand van 6-12. KIOS ging met een voorsprong de kleedkamers in (11-17). Na de pauze was het zaak voor WH/DOW om de doelpuntenmachine van de Ruinerwolders te stoppen en zelf weer te scoren. De fysieke strijd liep op, maar KIOS hield het hoofd koel en gaf de voorsprong niet meer uit handen.
De tweede helft werd een doelpuntenrijke vijfentwintig minuten, maar leverde wederom geen punten op voor WH/DOW. De eindstand was 27-35.