Buitenpost niet langs Zeerobben, winst Drachten

BUITENPOST - Zo'n tachtig procent balbezit en het creëren van een flink aantal kansen was zaterdag niet voldoende voor VV Buitenpost om te winnen van Zeerobben. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Dat was zeer teleurstellend voor de thuisploeg, want het was 90 minuten lang eenrichtingsverkeer. Het lukte de Harlingers zelfs niet eenmaal dreigend op doel te schieten. Het ontbrak ook aan efficiëntie voorin, gaf Buitenpost-trainer René van der Weij toe. "Het was het allemaal net niet." Over de tegenstander kon hij kort zijn. "We hadden ook zonder keeper kunnen spelen, we hebben eigenlijk geen schot op doel gehad."

VV Drachten naar vijfde plaats

VV Drachten won, maar verzuimde het doelsaldo fors op te krikken tegen Friesland. Na binnen vijf minuten twee kansen niet benut te hebben, scoorde Drachten in de dertigste minuut de 1-0. Na een harde voorzet van Kasper Dekens kwam Anton Vredevoort in balbezit. Hij had de hoek voor het uitkiezen en koos voor de rechterhoek, onhoudbaar voor de keeper. Kasper Dekens zette Drachten op 2-0. Marin Knezovic bepaalde de eindstand op 3-0 voor Drachten.

Ondanks nog diverse kansen voor Drachten werd hierna niet meer gescoord. Drachten klimt hiermee naar de vijfde plaats.