Korfbalwinst Quick'21 tegen CSL

OUDEGA - De korfballers van Quick'21 uit Oudega namen het zaterdag op tegen CSL uit Brit sum. CSL had tot dusver nog geen wedstrijd verloren en wist zelfs titelkandidaat KV Heerenveen te verslaan.

Quick'21 begon uitstekend en kwam via Jelte de Vries en Hilly Neeltje van der Wal op 2-0 voorsprong. Beide ploegen bleken goed aan elkaar gewaagd. CSL pakte een voorsprong en hield vanaf de 3-5 telkens Quick'21 op twee doelpunten verschil. Ook de heren als de dames van Quick'21 bleven met scherp schieten. Zo bleef de wedstrijd spannend en was de ruststand 16-18 in het voordeel van CSL.

Na rust nam CSL het heft in handen nam en liep uit tot 20-24. Daarna kwam Quick'21 met het goede antwoord. Door doelpunten van Gerwold Hylkema, Grietsje Blauw en Hilly van der Wal werd het 25-25. Vanaf dat moment pakte Quick de leiding en gaf het de touwtjes niet meer uit handen. In een spannende eindfase bleven beide ploegen scoren. Door een sterk spelende Gerdien van der Veen werden de aanvallen rustig uitgespeeld en werd een 34-31 overwinning uit het vuur gesleept.
Zaterdag speelt Quick'21 uit in en tegen Drachten vanaf 19.10 uur in de SNIJ Noord Hal.