Brenda Bekkema (oranje tenue)
probeert los te komen van haar
tegenstanders.
Brenda Bekkema (oranje tenue) probeert los te komen van haar tegenstanders. Foto: Romke Visser

Drachtster Boys uitgeschakeld in bekervoetbal

NIEUW RODEN - KTP Nieuw Roden en Drachtster Boys stonden vrijdag tegenover elkaar in de halve finale van de landelijke beker. Vorig seizoen streden beide ploegen in de eindstrijd in Amsterdam tegen elkaar. Drachtster Boys ging toen met de beker naar huis. Nu won Nieuw Roden.

Het eerste doelpunt kwam op naam van Grytsje van den Berg. De speelster van Nieuw Roden draaide goed weg bij Atty Eelkema en schoot gericht in de verre hoek: 1-0.
Na zes minuten werd geprofiteerd van balverlies van Esra van der Heide. Martine Kooiker kreeg de bal in de voeten en kon vrij op Kim Schapelhouman aflopen. Oog in oog met de keepster faalde zij niet en schoot de 2-0 binnen. De Drachtster vrouwen probeerden wat terug te doen, maar hadden veel moeite om door de verdediging van de 'blauwhemden' te komen.

Drachtster Boys kon pas iets terugdoen bij een achterstand van 4-0. Brenda Bekkema blokte voorin een actie van Grytsje van den Berg. Esther van Toledo kon de bal oppikken en schoot hard binnen: 4-1. Met nog zes minuten in de eerste helft breidde KTP Nieuw Roden de voorsprong verder uit. Dit keer stond Grytsje van den Berg klaar om de bal binnen te tikken: 5-1. Drachtster Boys stond in de tweede helft voor een lastige opgave. Na acht minuten werd de goal dan toch gevonden door Drachtster Boys.

Esther van Toledo draaide uit een corner goed weg en schoot onberispelijk binnen: 5-2. Ze scoorde ook 5-3. Daarna maakte Nieuw Roden het karwei af: 7-3.