Hielke Knippels van ONT (rechts) verijdelt een doelpoging van FC
Grootegast. De bal verandert van richting en gaat naast het doel.
Hielke Knippels van ONT (rechts) verijdelt een doelpoging van FC Grootegast. De bal verandert van richting en gaat naast het doel. Foto: Klaas Rozema

Vechtlust levert ONT toch nog een puntje op

OPEINDE - Had ONT in de eerste helft met de intentie gespeeld die het in de tweede helft etaleerde tegen FC Grootegast, dan waren er drie punten in Opeinde bijgeschreven.

ONT speelde de eerste helft te angstig, bang voor een tegendoelpunt. De tweede helft werd er gedreven naar voren gespeeld en werd een 1-2 achterstand weggepoetst. Door de overige uitslagen belandde ONT op de laatste plaats.

De eerste helft was niet van hoog gehalte. ONT zou 'hoog op' gaan spelen en FC Grootegast (FCG) onder druk zetten. Dat slaagde van geen kant. De ONT-aanvallers namen die tactiek mee op het veld, de rest van de ploeg niet. Dus ontstonden grote ruimtes tussen de linies. FC Grootegast was niet in staat daar optimaal gebruik van te maken, waarmee het kleumende publiek een pover duel kreeg voorgeschoteld.

Gelijkmaker ONT

ONT had wel na drie minuten op voorsprong moeten komen. Michel Weisser produceerde een voorzet die Dennis Bakker had kunnen verzilveren. FCG-doelman Kelvin Bruins redde met een reflex en dat deed de FCG-doelman ook op de rebound-inzet van Wytze Pilat. Net over het half uur werd het 0-1. Frank Vening scoorde uit een vrije trap vanaf 18 meter.

Na rust tapte ONT uit een ander vaatje. Er werd nu wel druk gezet op de tegenstander en dat resulteerde in een snelle gelijkmaker. Joeke de Vries zorgde voor de voorzet en de intikker van Jurjen Veenstra (zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht) bracht ONT op gelijke hoogte met FCG.

Voor ONT zag Veenstra een schot geblokt terwijl Dennis Bakker een fraaie inzet gered zag worden door FCG-doelman Bruins. Eigenlijk uit het niets viel de 1-2. Pompstra zorgde voor de voorzet en Rolf Hazenberg voor de geplaatste en doeltreffende kopbal. ONT opende na deze tegentreffer de jacht op de gelijkmaker. Die viel pas een minuut voor tijd.

Invaller Danny Zijnstra bracht de bal uit een ingooi voor het doel. De inzet van Bakker werd geblokt, maar uit de rebound schoot Twijnstra kiezelhard raak.

Uilke Damstra: tevreden gevoel

Na een paar minuten blessuretijd vond de uitstekend leidende scheidsrechter Benjamins uit Emmen, hij liet beide teams vooral voetballen, het welletjes. Eindstand 2-2. ONT's trainer Uilke Damstra was ondanks het gelijke spel toch wel tevreden: "Door de late gelijkmaker overheerst een tevreden gevoel. We dragen nu wel de rode lantaarn, maar zijn zeer strijdbaar, wat je in de tweede helft hebt kunnen zien. Veel drive en een strijdplan dat eensgezind werd uitgevoerd, leidde tot veel kansen. Het benutten ervan (ook al in de eerste helft) is en blijft een belangrijk onderdeel van het spel."