Indoor Drachten

DRACHTEN - Het internationaal hippisch evenement Indoor Drachten vindt in 2018 plaats van 11 tot en met 21 januari en duurt dus bijna twee weken. De focus op de springsport is de organisatie goed bevallen.

In de tweede week zal er naast de drie sterren-wedstrijden een één sterren-wedstrijd gehouden worden, zodat de jonge paardenrubrieken vervallen. Het wordt twee weken genieten van internationale springsport. In het eerste weekend op één- en tweesterren niveau, in het tweede weekend op één- en driesterrenniveau.

Indoor Drachten biedt ook weer plek voor het Noord Nederlands Springkampioenschap in de eerste week en de GMB-kampioenschappen voor jonge springpaarden, plus de veiling Sale of the Rising Stars van Teus van den Brink in de tweede week. In de tweede week zijn er op vrijdagavond en zondagmiddag shows met Friese paarden.

Naast deze onderdelen is er een fokkerij-avond op vrijdag 19 januari, waarin vooraanstaande mensen uit de paardenwereld hun mening geven over interessante stellingen. Alle bezoekers van Indoor Drachten kunnen het forum bijwonen.
Zaterdag 20 januari staat naast de Sale of the Rising Stars ook in het teken van de kindermiddag. De toegang voor kinderen tot en met 12 jaar is gratis. Zo kunnen alle kinderen deelnemen aan de nieuwe hype, stokpaard rijden, er is een clown en er wordt geschminkt, je kunt kleuren en knutselen en er is een meet & greet met een bekende topruiter.