De bouwcommissie maakte plannen voor 
modernisering van de accommodatie.
De bouwcommissie maakte plannen voor modernisering van de accommodatie. Foto: Ingezonden

Duurzame nieuwbouw Harkemase Boys

HARKEMA - De sterke groei die voetbalvereniging Harkemase Boys doormaakt, is de reden dat er al langere tijd wordt nagedacht over plannen, de accommodatie uit te breiden. Het aantal spelende leden is de laatste seizoenen sterk toegenomen, vooral bij de dames en de meisjes.

Een voorlopige bouwcommissie heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een toekomstbestendig, stijlvol én energieneutraal bouwplan waar Harkemase Boys als gehele vereniging invulling aan wil geven. "De uitbreiding moet naadloos aansluiten op ons bestaande en prachtige complex", vertelt voorzitter Albertus Boonstra. "Met hulp van sponsoren, leden en vrijwilligers heeft de vereniging al meerdere malen aangetoond dat het heel veel kan bereiken. Deze uitbreiding moet de groei van Harkemase Boys kunnen opvangen en tevens ter beschikking staan voor de gehele vereniging." Boonstra vervolgt: "We willen een goed gastheer zijn voor onze tegenstanders van ons eerste elftal, maar voor ons is niet minder belangrijk dat ook de jongste jongens en meisjes iedere week op een prettige manier bij de vereniging kunnen trainen en spelen."

De plannen worden tijdens de ledenvergadering van 8 december nader toegelicht. De recette van de wedstrijd Harkemase Boys - ONS Sneek van zaterdag zal ook in zijn geheel worden gereserveerd voor de beoogde nieuwbouw.