De acrogymnasten van de Acro Academy strijden voor kwalificatie voor het WK.
De acrogymnasten van de Acro Academy strijden voor kwalificatie voor het WK. Foto: Ingezonden

WK limieten voor acrogymnasten Acro Academy

NAALDWIJK - In Naaldwijk werd afgelopen de eerste kwalificatie gehouden voor de Wereldkampioenschappen Acrogym, die in april zullen plaatsvinden in Antwerpen.

Jeugd damespaar Robin Hooijenga uit Oudega en haar partner Anna Koster, een combiteam Acro Academy / SV Donkerbroek, wist met schitterende oefeningen de jury te imponeren en haalde in de eerste wedstrijd meteen ruim een hoge limiet.

Gemengd paar Jeugd Marten-Lin Visser uit Boornbergum en zijn partner Tess Offringa (ook Acro Academy / SV Donkerbroek) draaide twee prachtig strakke oefeningen en ook dit duo kon meteen het hoge limiet in de zak steken.

Bij de Junioren, die drie oefeningen draaiden, was het Amber Bosma die met haar partner Lian Boersma indruk maakre met gratie en techniek. Ook zij gingen met een hoge limiet op zak naar huis. Als een team zich wil kwalificeren, moet het binnen drie wedstrijden zowel een hoge limiet, berekend op de mogelijkheid van het halen van finaleplaatsen op het WK, als een zogenaamd 'lage limiet' van maximaal 0,5 punt per oefening minder halen om constante kwaliteit te bewijzen. Robin Luinge uit Opeinde kwam met haar partners Inge Speerstra en Marieke Hulder nét 0,2 punt tekort voor de hoge limiet bij de Jeugdtrio's, maar de lage limiet was ruim behaald. Zij moeten op 16 en 30 december, bij de overige twee kwalificatiewedstrijden, er net een schepje bovenop doen om ook het hoge limiet te behalen.

Al deze teams trainen 17 tot 20 uur per week bij de Acro Academy in Marum om hun doel te bereiken.

Op de Wereldkampioenschappen 2018 komt de jeugd op 4 en 5 april in actie, en de junioren op 8 tot en met 10 april.