Prijzenfestival

DRACHTEN - Sinterklaas is nog maar net aan het bijkomen, of de kerstman staat al weer klaar om u mee te laten doen aan een prijzenfestival. Op de Woonboulevard in Drachten kunt u meedoen om één van de zeventig prijzen te winnen met een totale waarde van € 10.000,00.

Elke kassabon dingt mee aan dit prijzenfestijn. Deelname is heel simpel: de kassabonnen registreert u zelf via een daarvoor gemaakte website. U mag zo vaak meedoen als u wilt. Op 8 januari kiest de notaris de winnaars. Het is gratis parkeren en Tweede Kerstdag zijn de meeste winkels open.

Koken voor singles

RYPTSJERK - Samen eten is gezelliger; zeker in de feestmaand december. Daarom gaan singles op vrijdag 15 december samen koken bij Vinoteca Il Cassale in Ryptsjerk en daarna uitgebreid genieten van een viergangendiner.

Bij binnenkomst om 17.00 uur krijg je eerst een glaasje Prosecco met lekkere hapjes om in een (Italiaanse) stemming te komen. Daarna ga je in een groepje van drie tot vier personen de keuken in om de gerechten te bereiden. Het menu ziet er als volgt uit: rucola met gekarameliseerde peer, walnoten en gorgonzola, pasta met eekhoorntjesbrood, Diamanthaas met rode wijnjus, rozemarijn aardappeltjes, geroosterde wintergroenten en specerijen pannacotta met karamel.

Tjitske Bergema van IndiviDuo organiseert regelmatig activiteiten voor singles in Friesland. Singles ontmoeten zo andere singles op een ongedwongen manier. Eerst lid worden van IndiviDuo is niet nodig. Voor informatie, aanmelden of overige activiteiten, zie: www.individuo.nl/activiteiten. Informatie over deze kookworkshop kan ook via Tjitske Bergema, 06-44141781.

Quiltwinkel

DRACHTEN - Sinds ruim een jaar is er aan de Stationsweg 82 in Drachten een quiltwinkel gevestigd. Er worden in Quiltershaven stoffen quilts en quiltbenodigdheden verkocht, ook zijn er workshops en cursussen. Contactpersoon: Lenie Blankert, e-mailadres: lenieblankert2@ziggo.nl, tel. 0512-524722.

TIKO Kinderopvang

KOLLUM - TIKO Kinderopvang sluit zich aan bij Kindcentrum Kollum. Dit betekent dat naast twee basisscholen ook de peuteropvang en de buitenschoolse opvang van TIKO een plek krijgen in het nieuwe onderkomen.

Het Kindcentrum Kollum wordt gebouwd op de locatie van christelijke basisschool Koningin Juliana aan de Tsjerk Hiddesstraat. OBS Professor Casimir gaat samen met CBS Koningin Juliana in het Kindcentrum. TIKO en het stichtingsbestuur van Kindcentrum Kollum ondertekenden een intentieverklaring voor de samenwerking. In de komende periode worden de laatste puntjes op de i gezet voor de precieze invulling van het nieuwe complex. Het is de bedoeling dat Kindcentrum Kollum in het najaar van 2019 in gebruik wordt genomen. Voor Kindcentrum Kollum is de financiering bijna rond.

Van Smaak

DRACHTEN - Maaltijdservice Van Smaak bezorgt in heel Friesland warme maaltijden dankzij een samenwerking met supermarktketen Poiesz. Nog niet eerder heeft een maaltijdservice de sprong gewaagd om zo groots in te zetten op de warme maaltijdbezorging.

Van Smaak en Poiesz gaan elkaars logistieke netwerk gebruiken en investeren in een gezamenlijk wagenpark. De twee Friese bedrijven bedekken ongeveer hetzelfde marktgebied en kunnen zo efficiënter en duurzamer werken.

Warme maaltijden van Van Smaak worden voortaan, naast de eigen vestigingen, nu ook vanuit Poiesz-winkels bij de klant aan huis bezorgd. Volgens Van Smaak is er een groeiende vraag naar warme maaltijden aan huis en persoonlijke service. De warme maaltijden worden vers bereid en door een vaste chauffeur bezorgd.