Houd je Actief+app voor de foto en bekijk het filmpje over de Lego League in Drachten.
Houd je Actief+app voor de foto en bekijk het filmpje over de Lego League in Drachten. Foto: Ingezonden

Regiofinale FIRST LEGO League in Drachten

Maar liefst 28.000 teams uit zeventig landen namen vorig seizoen deel aan de wedstrijden van de FIRST LEGO League. Tijdens de regiofinale in Drachten ontwerpen, programmeren en bouwen de teams een volledig autonome robot. Ze gebruiken hiervoor LEGO-elementen en speciaal daarvoor ontworpen softwareprogramma's. Binnen een speelveld voeren de geprogrammeerde robots opdrachten uit, zoals verplaatsen, ophalen en wegbrengen van objecten.

DRACHTEN - De afdeling technasium van CSG Liudger locatie Raai in Drachten houdt zaterdag 9 december vanaf 10.00 uur één van de regiofinales van de FIRST LEGO League. Deze internationale wedstrijd voor jongeren tussen de 9 en 15 jaar is een jaarlijks terugkerend evenement.

Daarnaast hebben de teams voorafgaand aan de regiofinale onderzoek gedaan naar een thema waarin de maatschappelijke rol van techniek en technologie centraal staat. Dit jaar was de opdracht creatieve en innovatieve oplossingen te bedenken voor de wereldwijde waterproblematiek en hoe techniek en technologie daar een rol in kunnen spelen. De resultaten van de onderzoeken worden tijdens de regiofinales gepresenteerd.
"Regelmatig krijgen we vragen van bedrijven en organisaties uit de regio of onze leerlingen zich kunnen buigen over een technische of technologische uitdaging", vertelt Roelof Brinksma, technasium-coördinator van CSG Liudger locatie Raai. "De oplossingen die zij bedenken zijn vaak verrassend innovatief. Zij kijken met een andere blik en zetten moderne middelen, zoals robotica, in als oplossing."

De regiofinale van de FIRST LEGO League vindt plaats op zaterdag 9 december op de Leerweg 1 in Drachten. Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk. Je bent van harte welkom.