Website voor zakelijk bezoek 2018

LEEUWARDEN - Op 28 november is de vernieuwde website meetinfriesland.nl gelanceerd. De website biedt inspiratie voor zogenaamde zakelijke bijeenkomsten in Fryslân. De site is onderdeel van een campagne van Merk Fryslân richting de zakelijke markt, met als doel meer bedrijven te interesseren voor 'meetcentives' in Fryslân.

'Meetcentive' is de combinatie van een zakelijke bijeenkomst (vergadering, seminar, workshop) gekoppeld aan personeelsuitje of teambuildingsactiviteit, om een bedrijf of team te motiveren. In de start van de campagne is met name aandacht voor de projecten rondom Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Ter ondersteuning van deze nieuwe campagne werd op dinsdag 21 november een 'site-event' gehouden over LF2018. Dit om organisatoren van zakelijke evenementen uit de provincie en de rest van Nederland kennis te laten maken met de mogelijkheden in 2018. De organisatoren werden 'meegenomen' op een culturele expeditie. Zo kregen ze een indruk van het spectaculaire theaterstuk Marijke Muoi van Under de Toer, een rondleiding door het Fries Museum en werden er inspirerende presentaties gegeven over de Tallships Races, Potatoes Go Wild, Leen een Fries en de Stormruiter. Ook woonde de groep de eerste repetitie van Opera Spanga bij en werden de organisatoren meegenomen in de landschapsbeleving van Ontwakend Landschap. In totaal namen 19 'eventplanners' deel aan deze dag.

Merk Fryslân is de regiomarketingorganisatie voor de Provincie Fryslân.