De Winkel fan Tryn in Oentsjerk is er klaar voor: vijf dagen
kerstmarkt.
De Winkel fan Tryn in Oentsjerk is er klaar voor: vijf dagen kerstmarkt. Foto: Ingezonden

Kleintje kerstmarkt in Winkel fan Tryn

OENTSJERK - De elfde editie van de bekende 'Kerstmarkt voor Faridpur' duurt dit jaar maar liefst vijf dagen en wordt gehouden van 12 tot en met 16 december in de Winkel fan Tryn in Oentsjerk.

De opbrengst gaat in z'n geheel naar stichting Faridpur, die gehandicapten en weeskinderen helpt een toekomst op te bouwen door corrigerende chirurgie, huisvesting en scholing. De stichting is aanwezig tijdens de hele kerstmarkt in de Winkel fan Tryn, zij verkopen prachtige sjaals en sieraden uit Bangladesh.

De Winkel fan Tryn is onderdeel van Bedriuwenpleats It Aventoer. Het is een initiatief waar deelnemers van de dagbesteding ervaring op kunnen doen. In de winkel worden onder andere brocante, curiositeiten en antiek verkocht.
De kerstmarkt wordt breed gedragen in de Trynwâlden. Zo slacht slagerij Rijpma een koe van It Aventoer, die in porties van drie kilo in de winkel zal worden verkocht. Vrijwilligers hebben kerststukjes en kransen gemaakt en appeltaarten gebakken.

De medewerkers van It Aventoer hebben diverse kerstdecoraties gemaakt. En er hebben zich uit de regio al meerdere partijen gemeld die willen helpen door middel van sponsoring.

De winkel is dinsdag, woensdag en donderdag open van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag is er een extra koopavond en zaterdag wordt de markt om 16.00 uur afgesloten, waarna om 17.00 uur bekend zal worden gemaakt wat de opbrengst is geworden.
Zie ook: www.itaventoer.nl.