Lezing Zionisme

BEETSTERZWAAG - De afdeling 'Kerk en Israël' classis Drachten houdt op woensdag 13 december vanaf 20.00 uur een lezing over het onderwerp 'Zionisme'. Spreker is Izaäk Sevensma uit Beetsterzwaag.

De lezing is in de PKN-Ontmoetingskerk, Achter de Hiemen 41 in Beetsterzwaag. Het jaar 2017 is het jaar van herdenkingen. Het is 120 jaar geleden dat in 1897 het eerste zionistische congres plaatsvond en het is honderd jaar geleden dat in 1917 de Britse Balfour-verklaring werd afgelegd (soort erkenning van het zionisme).. Verder is het is vijftig jaar geleden dat in 1967 de zesdaagse oorlog plaatsvond en Jeruzalem Israëlisch werd.

Filmkafé Bagdad

WERGEA - In Filmkafé Bagdad, in Us Doarphûs, aan de Nieuwe Weg 5, wordt vrijdag 8 december om 20.30 uur de film Manchester by the Sea vertoond.

Na het plotselinge overlijden van zijn oudere broer wordt Lee Chandler aangesteld als voogd voor diens zoon. Lee keert terug naar zijn geboortedorp om voor hem te zorgen. Daar moet hij om zien te gaan met zowel zijn ex-vrouw Randi als de gemeenschap van North Shore. Entree 7,50 euro, inclusief koffie of thee.