Met de aankleding van de kerstmarkt in Buitenpost in Dickensstijl wordt een begin gemaakt. Met filmpje via de
Actief+app.
Met de aankleding van de kerstmarkt in Buitenpost in Dickensstijl wordt een begin gemaakt. Met filmpje via de Actief+app. Foto: Klaas Rozema

Charles Dickenssfeer op kerstmarkt Buitenpost

BUITENPOST - Op zaterdag 9 december wordt er van 14.00 tot 20.00 uur een Charles Dickens-kerstmarkt in het centrum van Buitenpost gehouden.

Ruim 85 marktkramen zijn te bezoeken op dit jaarlijkse, sfeervolle evenement. Wie zijn mobiel of tablet met de ActiefPlus-app voor bovenstaande foto houdt, ziet hoe de organisatie bezig is met de voorbereidingen.

"Wij hangen de lichtjes in de bomen, kinderen van de scholen hangen vrijdagavond de rest van de versiering op", vertelt Hannie Rienks, één van organisatoren. Nadat de lampjes vrijdagavond zijn aangegaan, zingen de kinderen samen met het koor van verzorgingshuis Haersmahiem kerstliederen. Het is de derde keer dat de markt op deze manier officieel geopend wordt.

Gevarieerd aanbod

De gezellige kerstmarkt in Charles Dickenssfeer heeft een divers aanbod van waren. Er zullen kramen staan met onder andere kerstdecoraties, woonaccessoires, bloemstukken, sieraden, ambachtelijk op houtoven gestookt brood en lekkere hapjes en drankjes.

Tevens kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de oude ambachten, zoals Fries houtsnijwerk, Fries aardewerk, vlechten met wilgentenen, glas graveren en glas in lood.

Muziek in kerk en op straat

In de Mariakerk en de Kerkstraat worden optredens gehouden door koren en muzikanten. Onder andere het popkoor Akkoord en Noaten op'e Sang zullen een bijdrage leveren om de kerstsfeer te verhogen. Op straat is er live-muziek van bijvoorbeeld Concordia, een Jambeegroep en trekzakspelers.

Ook de levende kerststal is te bewonderen door bezoekers. Kinderen kunnen zich voor een euro vermaken op de kunstijsbaan die op de markt te vinden zal zijn. Schaatsen zijn in alle maten aanwezig.

Toegang gratis

"Kortom, het is een dagje uit voor jong en oud", vat Hannie Rienks samen. De toegang voor dit evenement is gratis. Buitenpost is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.