In de Primera in Burgum, v.l.n.r.: Pieter, Marten en Matthijs Post.
In de Primera in Burgum, v.l.n.r.: Pieter, Marten en Matthijs Post. Foto: Ingezonden

Een ondernemersfamilie in hart en nieren

BURGUM - Vader Marten Post zal samen met zijn twee zoons Pieter en Matthijs een VOF gaan vormen voor de Primera-vestiging in Burgum.

Marten nam zijn eerste Primera-winkel over in 2004 te Leeuwarden. Ondertussen heeft hij tevens Primera Burgum (2007) en Primera Lübeckplein in Zwolle (2014) overgenomen. Daarvoor was hij circa tien jaar bedrijfsleider in een tankstation te Dokkum. Aukje – de vrouw van Marten – werkt zelf niet in de winkel. Zij heeft haar eigen bedrijf, Menske b.v. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van trainingen op het gebied van persoonlijke zorg en werkt onder andere nauw samen met het Trimbos-instituut.

De beide zoons zijn nu oud genoeg om samen te gaan werken. De eenmanszaak zal per 1 januari 2018 omgezet worden in een VOF. De samenwerking geldt in eerste voor de vestiging in Burgum. Pieter zal hier de scepter zwaaien. Matthijs krijgt een heel andere rol. Die is afgestudeerd als bedrijfsadministrateur en verzorgt alle administratie, voor zowel de Primer- winkels als voor Menske b.v. Hij werkt niet in de winkel.

Marten tipt zoon Pieter: "Onderneem met gezond verstand en blijf met beide benen op de grond staan. Zorg dat je als ondernemer aanwezig bent en zorg ervoor dat je voldoende kennis van de producten hebt." Pieter ziet als grootste uitdaging de toekomst. "Er komt veel op ons af. Bedreigingen, maar ook kansen. Deze zullen wij moeten pakken." Er verandert veel in de winkel. Binnenkort wordt er bijvoorbeeld gekeken hoe de e-sigaretmeters verder kunnen worden geprofessionaliseerd, door de nieuwe Primera-wandmeter te plaatsen.