Een performance in het Fries Museum

LEEUWARDEN - Zaterdag 2 december geeft Eric Giraudet de Boudemange een performance, genaamd 'Friso, Saxo and Bruno are on a boat', in het Fries Museum. In deze verhalende ervaring neemt de Franse kunstenaar deelnemers mee door het Fries Museum en vertelt hij over zijn persoonlijke blik op het Friese landschap.

In dit landschap herkent hij optische illusies, lokale mythen en avonturen. De tentoonstelling van de kunstenaar zelf, Eric Giraudet de Boudemange: the story of water, milk and peewit eggs, is nog tot en met 31 december te zien in het Fries Museum.

De performance duurt van 15.00 tot 16.00 uur en is Engelstalig. Deelname is gratis op vertoon van een entreebewijs. Aanmelden kan via de website van het Fries Museum.
In 2015 reisde Giraudet de Boudemange (Frankrijk, 1983) door Friesland op zoek naar lokale verhalen en tradities. Hij leerde fierljeppen, zocht naar kievietseieren en vergaarde kennis over bedreigde weidevogels.

Dit jaar maakte hij voor het Fries Museum een zaalvullend landschap van kunstwerken. Vormen, lijnen en bontgekleurde objecten illustreren de relatie tussen het Friese landschap en de provinciale tradities. Hiermee presenteert hij bekende en nog niet eerder getoonde werken van de kunstenaar.

Giraudet de Boudemange heeft ook een tentoonstelling bij kunstenaarsinitiatief en galerie Billytown in Den Haag. 'Apenkooi' is daar te zien tot en met 6 januari 2018: een installatie van t sculpturen, een video en een spel over de oorsprong van taal en bewustzijn.