Rumaisa Ifrasan kwam in actie op twee toernooien.
Rumaisa Ifrasan kwam in actie op twee toernooien. Foto: Ingezonden

Judoka's Marco Oord in de prijzen

SNEEK - In Sneek werd zaterdag voor de tweede keer het judotoernooi de 'Sneker Beker' georganiseerd, gericht op wedstrijdjudoka's vooral uit het noorden van het land. Ook werd een 'opstaptoernooi' gehouden.

Aan beide toernooien deden judoka's van judoschool Marco Oord uit Drachten mee. Bij het opstaptoernooi won Joas Jongsma in zijn gewichtsklasse tot 36 kilogram een eerste prijs, Sietze Sietzema nam genoegen met een tweede plek in de klasse tot 27 kilogram en Birgit Luursema eindigde op een gedeelde derde plaats in de klasse tot 26 kikogram. Rumaisa Ifrasan werd in de klasse tot 34 kilogram tweede. Jin Harms werd tweede in de categorie jongens tot 15 jaar, tot 46 kilogram. Selmer van der Heide judode in de klasse tot 18 jaar en tot 72 kilogram en werd eerste. Rumaisa Ifrasan deed verder mee aan het internationale Open Helders Judokampioenschap. Ze verloor in de kruisfinales van de latere kampioene Zoƫ van den Berg.