Rustpauze voor Sinterklaas

SURHUISTERVEEN - Al wekenlang is Sinterklaas dag en nacht bezig met het voorbereiden op de grote dag. Op 5 december is hij jarig en wil dan graag alle kinderen een cadeautje thuis bezorgen. Dat is natuurlijk een enorm karwei. Sint moet al zijn Pieten goed aansturen om de cadeaus op tijd bij iedereen door de schoorsteen te laten glijden.

Om zo nu en dan even lekker uit te rusten, is Sinterklaas dolblij dat de Sinterklaascommissie een leuke kamer voor de goedheiligman heeft geregeld, zodat hij zaterdag de middagpauze in alle rust droog en warm kan doorbrengen in de tijdelijke woning aan de Kolk in Surhuisterveen.

Sint en de hoofdpiet hebben dan wel alle tijd om even met de kinderen op de foto te gaan of een klein gesprekje te voeren. Voor de kinderen die vorige week niet aan de beurt kwamen, is er nu ook weer een mogelijkheid om het Pietendiploma te halen. Ook zullen alle ingeleverde tekeningen aan de wand van het Sinterklaashuis worden gehangen. Voor de mooiste tekeningen is er een prijsje.

Muzikale Pieten in centrum

De swingpieten staan al in de startblokken om er ook in het centrum een dolle boel van te maken. Samen met de Oertetters zullen ze de straten van Surhuisterveen muzikaal onveilig maken.