KV Drachten wint dik van Noordenveld

DRACHTEN - De korfballers van Drachten/Van der Wiel hadden zaterdag iets goed te maken voor eigen publiek na twee nederlagen. Ze wonnen dik verdiend en bepaald niet geflatteerd met 36-19 van Noordenveld uit Roden.

In de eerste helft was Drachten al de duidelijk betere partij, maar liet na dat al in een grote score tot uitdrukking te brengen: ruststand 16-9. Na de rust speelde Drachten accurater en sneller en scoorde gemakkelijk via alle spelers. Noordenveld kon het tempo totaal niet meer bijbenen. Bijna freewheelend bracht Drachten de eindstand van 36-19 op het bord. Drachten sluit met haar overwinning weer goed aan in de middenmoot. De scores voor Drachten: Wim Braam 9, Jennie Terpstra 6, Marc Akkerman 5, Jelmer Faber 5, Peter de Zee 4, Larissa Braam 3, Femke Bouma 2, Doenja Payer en Anouk de Boer.