NK Veldrijden

SURHUISTERVEEN - Met het zetten van de handtekeningen onder het contract is het aftellen naar het Nederlands kampioenschap veldrijden op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018 begonnen.

Dat gebeurde dinsdag 21 november door algemeen directeur Vincent Luyendijk van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en voorzitter Albert Helfrich van de Stichting Wielercomité Surhuisterveen, in het kantoor van mede-hoofdsponsor Rabobank Drachten Friesland Oost in Surhuisterveen. Zaterdags trappen de vrouwen af met de nieuwelingen-meisjes, junioren, onder 23 en elitevrouwen. Zondags is het aan de jongens en de mannen-elite, op een parcours van ruim 2.700 meter.

Goud Dansstudio

HOF - Zaterdag won het Demoteam van Dansstudio Drachten goud in de categorie senior jazz in het Duitse Hof, bij het international Duits kampioenschap was in de Freiheidshalle in Hof. Bovendien plaatste het team zich voor het WK in Orlando, Amerika.
Het demoteam Lacrimosa staat onder leiding van Yvonne Ruiter en bestaat uit: Annabelle Kattouw, Dean Posthumus, Femke Adema, Grietje Meulman, Lisa Top, Nicole Alkema, Renske van der Sluis en Yga Wagenaar.