De D-junioren van Wêz Handich:
ongeslagen kampioen op het veld.
De D-junioren van Wêz Handich: ongeslagen kampioen op het veld. Foto: Ingezonden.

Resultaten korfbalclubs in de regio

HURDEGARYP - Vlug en Vaardig uit Garyp pakte een punt in de korfbalthriller tegen Elko.

V&V liep voor rust uit naar een 8-6 voorsprong. Elko antwoordde echter kort voor rust met twee doelpunten, waarna beide ploegen met een 8-8 stand de kleedkamers opzochten. In het slot van de wedstrijd deelde Elko wederom een dreun uit, door uit te lopen naar 16-18. Daarmee leek een verliespartij onvermijdelijk, maar de Garipers kwamen in de laatste twee minuten langszij door Martha van der Kooi en Nynke Buis: 18-18.

DAMWALD - Korfbalvereniging Veenwouden verloor zaterdag van WIK '34 in Damwâld.

De ruststand was 10-7. Daarna bracht de thuisploeg het verschil op vijf doelpunten. Veenwouden bleef knokken voor de kansen, maar was niet meer bij machte aan te klampen. Positief was dat beide invallers uit de junioren, Anne Dirk Hietkamp en Meindert Tangerman, een doelpunt maakten. WIK '34 won met 20-12. Doelpunten Veenwouden: Anna Tadema 3, Nienke van Breeden, Riemkje Keizer en Thiadmar Sijens allen 2, Anne Dirk Hietkamp, Meindert Tangerman en Han Vastenhoud allen 1.

ROTTEVALLE - De D's van Wêz Handich uit Rottevalle werden onlangs ongeslagen kampioen. Staand op de foto v.l.n.r. Wouter Veenstra, Trainer Anneke Tamsma, Kirsten Meijer, Ilse Gorter, Yfke Hoekstra, Trainer Hessel van der Heide, Xander van Veen, Leon Veenstra en Egbert Jan Heddema. Gehurkt zittend: Mare Drost, Fardau Meijer en Helena Klaver.