De B-senioren van WSBF kwamen goed voor de dag met twee keer goud en één keer zilver.
De B-senioren van WSBF kwamen goed voor de dag met twee keer goud en één keer zilver. Foto: Ingezonden

Friese titels groepsspringen WSBF, GVV en SVK

SURHUISTERVEEN - De Friese kampioenschappen van het groepsspringen werden zaterdag gehouden in Surhuisterveen. De plaatselijke club WSBF en SVK uit Kollumerzwaag en GVV Feanwâlden pakten verschillende titels.

De dametjes van jeugd C van WSBF behaalden brons op het onderdeel airtrack en zilver op het onderdeel trampoline. De junioren van WSBF mochten op de hoogste trede stappen voor het onderdeel trampoline en zij behaalden zilver op de onderdelen airtrack en trampoline-pegasus.

Daarna was het de beurt aan de senioren van WSBF, die uitkwamen in het B-niveau. Zij sloten de dag mooi af met maar liefst twee gouden titels, op trampoline-tafel en airtrack. Daarnaast behaalden zij nog een zilveren titel op het onderdeel trampoline-pegasus.

Op de foto de B-senioren van WSBF. Achter: Jildou Kooistra, Jelly Frankes, Elina Sipma, Anna-Wietske Elzinga. Voor: Annieck Wiersema, Hannah Westhof, Femke Pander, Inge Stienstra, Irna van der Heide.

Het seniorenteam van SVK uit Kollumerzwaag sprong drie onderdelen in de B- lijn en één onderdeel in de A-lijn. Het vernieuwde team (Kristien Gommers, Sjanine Westerhof, Anna Nuveld, Wytske van der Veen, Ytje de Jong, Sjoerdje Janna Venema, Alissa Westerhof en Margreet Oevering) werd tweemaal Fries kampioen, op trampoline-valmat en plank-pegasus. Op het onderdeel airtrack werd het team vierde.

Op het onderdeel trampoline-pegasus, waarin op het hoogste niveau werd gesprongen, is een tweede plaats behaald.

Voor GVV Veenwouden deed hier een mix-team C-lijn mee met Laura Koster, Lisanne de Jong, Reinder van Ens, Klaas Borger, Erwin Lefferts en Aiden Kranghand. Het team mocht het spits afbijten bij het onderdeel plankoline-kast. Er is op een hoog tempo en netjes gesprongen. Dit werd beloond door de jury met een prachtige score van 20,600. Het volgende onderdeel was trampoline-valmat. Ook hier sprongen de meiden en jongens een hoog tempo en zonder grote fouten. De jury was onder de indruk en gaf het teamleden een compliment over hun kunnen. Ze kregen van de jury 18,950.

Het volgende onderdeel was trampoline-pegasus. Bij het inspringen werden er nog veel foutjes gemaakt, maar tijdens de wedstrijd waren er geen fouten en sprong het team naar een score van 17,900.

Het laatste onderdeel was airtrack. Ook dit onderdeel verliep netjes en zonder grote fouten. Ze kregen op dit onderdeel een score van 11,550.

Tijdens de prijsuitreiking mocht het team viermaal op het podium verschijnen en de Friese titels in ontvangst nemen.