Drachtster Boys omzeilt lastige klip Gorecht: 3-0

DRACHTEN - Drachtster Boys moest tegen het op de derde plaats staande Gorecht zaterdag twee keer drie kwartier volop aan de bak, maar won wel.

Na de sterke openingsfase van Gorecht kreeg de thuisclub meer grip en kansen via Marco Haitjema en Rob Schokker. Diens schot werd van de lijn gehaald. Het spel golfde op en neer met gevaarlijke situaties voor beide doelen. De Boys kwamen vlak voor rust op voorsprong door twee wonderschone treffers uit een moeilijke hoek van Stefan Bolt: 2-0. Na de rust weer een fel startend Gorecht. Keeper Richard Strijker redde uitstekend op een schot van Lloyd Jackson en er werd een treffer afgekeurd. Toen Gorecht met drie spitsen ging spelen, kreeg de thuisclub meer ruimte en kansen. Slordigheden in de passes stonden echter diverse doelpunten in de weg. Halverwege de tweede helft besliste Jan Stoker de wedstrijd door na een slimme pass van Aziz Geyik verwoestend uit te halen: 3-0.