Pover ONT naar forse nederlaag: 5-1

LEEUWARDEN - ONT kon lang niet brengen wat een week eerder tegen koploper Broekster Boys wel lukte. Van het afgesproken compacte spel kwam niets terecht en daar profiteerde een gemakkelijk voetballend Leeuwarder Zwaluwen optimaal van.

Breekpunt was wellicht dat ONT de 1-1 vlak voor rust zag vervliegen in een 3-1 ruststand. ONT liep na een kwartier tegen een counter en een 1-0 achterstand aan. Vijf minuten voor rust scoorde Dennis Bakker uit het niets de gelijkmaker voor ONT. Maar die tussenstand kon niet worden meegenomen naar de kleedkamer. Leeuwarder Zwaluwen doelpuntte nog twee keer. De tweede helft hoefde de thuisclub niet zo nodig meer. ONT had daardoor iets meer in de melk te brokkelen, zonder gevaarlijk te worden. Met twee Leeuwarder doelpunten werd de eindstand 5-1.