Veel verklede kerstmannen zijn te 
verwachten op de Rotary Santa Run in Drachten.
Veel verklede kerstmannen zijn te verwachten op de Rotary Santa Run in Drachten. Foto: Ingezonden

Santa Run in Drachten: 16 december

DRACHTEN - Op 16 december wordt in Drachten de eerste Rotary Santa Run georganiseerd in het Centrum van Drachten. De start is om 11.30 uur.

De Rotary Santa Run is een fun run waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours lopen, wandelen, dansen, huppelen, rennen voor het goede doel dwars door het centrum. In 2008 begonnen als evenement van Rotary Club Gorinchem, gevolgd door vele Rotary Clubs in het hele land, waar dit inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement is. Iedereen kan deelnemen. Het is een fun run en maar 2,5 kilometer lang.

Het inschrijfgeld bedraagt € 10 per persoon en voor dat bedrag ontvangt de deelnemer een startnummer, Santapak en na afloop een herinneringsmedaille èn een versnapering bij de finish. Start en finish: op zaterdag 16 december start de Santarun vanaf 11.30 uur vanaf het Raadhuisplein (terras van 'De Graancirkel') in Drachten. Spreekstalmeester is Wim Eilering.

Een half uur voor aanvang van de Run begint de warming-up op het Raadhuisplein onder leiding van sportclub de Raai. Er zijn prijzen beschikbaar gesteld voor de deelnemers of groepen die zich opvallend leuk of sportief onderscheiden.

Rotaryclub Drachten en Rotaryclub Drachten-de Wouden hebben besloten dat de Voedselbank Smallingerland begunstigde wordt van de opbrengst van deze Santarun. Meld je aan op de site van de Santa Run Drachten:
drachten.rotarysantarun.nl.