Alle jeugdteams van de Acro Academy met hun trainers.
Alle jeugdteams van de Acro Academy met hun trainers. Foto: Ingezonden

Acrogymnasten blinken uit op Open Acrobatic Cup

BREDA - De acrogymnasten van de Acro Academy behaalden goede resultaten op de Breda Open Acrobatic Cup 2017, een groot internationaal acrogymtoernooi met tegenstanders uit Nederland, Duitsland, België en Zwitserland.

Amber Bosma uit Drachten sleepte met haar partner Lian Boersma in de junioren 1 maar liefst drie gouden en een zilveren medaille in de wacht. Bij de balansoefening moesten de dames, die trainen bij de Acro Academy Noord Nederland, hun Belgische concurrenten nog laten voorgaan, maar door bij tempo- én de combinatie-oefening goud te scoren, bemachtigden zij ook het allround goud. Robin Hooijenga uit Oudega kwam met haar partner Anna Koster (een combinatieteam van Acro Academy met SV Donkerbroek) uit bij de damesparen jeugd en wist, na al goud op balans te hebben gehaald, ook de gouden medaille met de tempo-oefening te winnen. Hierdoor staken zij ook zij de gouden allround medaille op zak.

Ook Myrthe Tognini uit Bakkeveen verdiende allround goud met haar partners Nova Houtman en Arjenne Steenbergen (combinatieteam Acro Academy met FC Meppel). Zij kwamen uit in de jeugdtrio's en wisten op hun tempo-oefening goud binnen te slepen en voor hun balans zilver te veroveren. Ook Robin Luinge uit Drachten komt uit in die categorie. Zij zit in een trio met Inge Speerstra en Marieke Hulder. Het trio kreeg voor de tempo-oefening het zilver en won allround brons. Marten-Lin Visser uit Boornbergum kwam in de gemengde paren uit met zijn partner Tess Offringa (ook een combinatieteam Acro Academy/SV Donkerbroek). Met een gouden medaille op zijn prachtige balansoefening en een zilveren op zijn tempo won hij allround zilver. Het was een goede voorbereiding voor de kwalificaties komende maand voor de wereldkampioenschappen acrogym.