Links Stavo Ampatzides, midden Riemer 
Postma en rechts Cor Hatzmann.
Links Stavo Ampatzides, midden Riemer Postma en rechts Cor Hatzmann. Foto: Ingezonden

Biljarter Riemer Postma clubkampioen

BUITENPOST - Na vier weken van spannende voorrondes hadden tien biljarters zich geplaatst voor de eindstrijd van de herfstclubkampioenschappen van de Biljartclub Buitenpost.

Bij deze kampioenschappen spelen deelnemers tegen elkaar op basis van hun gemiddelde score zoals die eerder behaald is. Hierdoor is er een min of meer eerlijke strijd, waarbij de laagst geklasseerde het goed kan opnemen tegen de beste speler van de club.

Negen partijen in twee dagen

In een strijd van negen partijen in twee dagen moesten alle deelnemers tegen elkaar biljarten en degene die het best presteert ten opzichte van zijn gemiddelde kan zich uiteindelijk herfstclubkampioen noemen. Na de eerste speeldag begonnen de resultaten zich al behoorlijk af te tekenen. Hierbij was het opvallend dat de biljarters met het laagste gemiddelde relatief de hoogste scores behaalden.

Op de tweede speeldag werd het voorlopige klassement nog eens flink door elkaar geschud. Uiteindelijk kon de wedstrijdleider, Jentsje de Haan, de uitslag bekend maken. Riemer Postma is herfstclubkampioen geworden met een resultaat van 121,15 procent van zijn moyenne.

Met respectievelijk 117,33 procent en 112,70 procent werden Stavo Ampatzides en Cor Hatzmann tweede en derde.