AA Fashion & More stopt er mee

FEANWALDEN - Er zijn verschillende redenen waarom AA Fashion & More na 6,5 jaar heeft besloten om te stoppen met de verkoop van dameskleding in Feanwalden.

"De afgelopen jaren liep de omzet gestaag terug, naar ons gevoel heeft de aanleg van de Centrale As de verdere terugloop nog eens extra versterkt. Daarnaast maken consumenten andere keuzes, denk hierbij aan de verkoop via internet. Nu is dan ook het moment aangebroken om er mee te stoppen. In de gehele maand december kan de klant profiteren van spectaculaire kortingen, die maar liefst kunnen oplopen tot 70 procent. Alles moet weg." Aafke Anje Hoekstra bedankt al haar trouwe klanten voor het in haar gestelde vertrouwen de afgelopen jaren.

Kerstzegels

LEEUWARDEN - Kerstzegels waren altijd al een mooi gebaar van postbedrijven, maar FRL Post doet er nog een schepje bovenop. Van elke verkochte kerstzegel gaat 2,5 cent naar een goed doel.

Dit jaar is dat het Jeugdsportfonds Friesland. Dankzij dit fonds kunnen kinderen uit gezinnen waar geen geld is voor een lidmaatschap bij een sportvereniging, toch sporten. De FRL-kerstzegels zijn te koop bij de bekende postpunten, verspreid door de provincie. De zegels zijn vanaf 1 december te gebruiken op alle kerstpost.

Nieuwe Subaru XV

KOLLUMERZWAAG - Het zijn drukke tijden bij Subaru-dealer Van der Ploeg in Kollumerzwaag. Recent ontving het bedrijf de nieuwe Forester, nu is het tijd voor weer een belangrijke nieuwkomer: de Subaru XV.

De nieuwe Subaru XV is wederom een ruime SUV, met standaard permanente vierwielaandrijving en Lineartronic-automaat. Ook beschikt hij over EyeSight, Subaru's hooggewaardeerde bestuurdershulpsysteem, dat helpt ongelukken te voorkomen. De nieuwe Subaru XV staat bij Subaru-dealer Van der Ploeg in Kollumerzwaag. Belangstellenden kunnen zich via Subaru.nl aanmelden voor de feestelijke introductiedagen op 2 en 3 december.

FAVORITES open

SURHUISTERVEEN – Sinds 15 november heeft FAVORITES haar deuren geopend en is Surhuisterveen een nieuwe winkel rijker.

Onderneemster Aukje de Poel opende aan De Kolk 8 een nieuwe conceptstore, een winkel met een specifiek thema. De conceptstore is opgebouwd uit meer dan twintig diverse merken, die voornamelijk online te verkrijgen zijn. Achter deze merken schuilen getalenteerde en creatieve ondernemers die willen bouwen aan hun onderneming. Dit resulteert in een winkel met een uniek, handgemaakt, zelf ontworpen of zelf samengesteld assortiment in woonaccessoires, modeaccessoires en moderne artikelen voor de kleintjes. Meer informatie: www.fvrts.nl.

'Bonte Blikvanger'

HALLUM - Aan de Langebuorren 37 in Hallum is koffie- en theehuis 'Bonte Blikvanger' geopend. Men is welkom van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur om te genieten van koffie of thee met iets erbij. Ook kun je struinen tussen tweedehands en zelfgemaakte (woon)spullen, geselecteerd op kwaliteit, leeftijd en originaliteit. Op reservering biedt het koffie- en theehuis ook lunch en high tea aan (vanaf zes personen). (www.bb37.nl)

Nieuw kinderspel

WESTERGEAST - Kinderen dichter bij zichzelf brengen. Dat is het doel van het spel 'Samen met de hond de cirkel rond' dat Jacoba Wierstra heeft gemaakt.

Doel van dit bordspel is: een kind op speelse, inzichtelijke manier dichter bij zichzelf brengen. Het spel is geschikt voor jong en oud. Het is leuk voor ouders om samen met hun kind te doen of voor hulpverleners en hun cliënten. Het spel is te bestellen via www.jacobawierstra.nl.