De overhandiging van de cheque van 500 euro van de Soroptimistclub aan 'De Magie Geluk'.
De overhandiging van de cheque van 500 euro van de Soroptimistclub aan 'De Magie Geluk'. Foto: Klaas Rozema

Magie van Geluk ijvert voor twee 'tovertafels'

DRACHTEN - In de vestiging van zorggroep Liante aan De Lauwers 16 in Drachten kunnen ze binnenkort een heuse 'tovertafel' installeren. Het is een soort spellentafel, waarmee twintig bewoners/dementerenden worden gestimuleerd lichaam én geest te gebruiken en onderling en met naasten te communiceren.

Eén zo'n 'Active Cues tovertafel' kost ongeveer zevenduizend euro. Dat is inclusief computerprogramma en onderhoud van het spellensysteem gedurende twee jaar. Er is inmiddels ruim zesduizend euro binnen. "Fandêr dat wy ferwachtsje dat wy oer in pear wike de earste 'tovertafel' bestelle kinne", zegt Frans Postma, één van de betrokkenen bij dit initiatief, namens de stichting Magie van Geluk.

Spellen zijn samen met gebruikers ontwikkeld

De spellen reageren op hand- en armbewegingen, zijn samen met de ouderen ontwikkeld en sluiten daarom perfect aan bij hun behoeften. De spellen zijn geschikt als zelfstandige activiteit, maar zorgen ook voor waardevolle contacten met familie en zorgpersoneel. De Soroptimistclub Friesland Zuid was onlangs één van de eerste schenkers, met een cheque van vijfhonderd euro. Op de foto staan v.l.n.r.: Frans Postma, Stiena Mulder en Grietje Kooistra (namens 'Magie van Geluk') en de gevers namens de Soroptimistclub Zuid-Friesland Janneke de Haan en Ingrid Drijfhout.

'De Magie van Geluk'

Wie mee wil helpen de twee tovertafels te financieren, kan een donatie doen via de website: www.demagievangeluk.frl, of storten op bankrekening NL82 RABO 0322 9962 60 t.n.v. Tovertafel de Lauwers.