'Feroaring fan lucht' in Menorah

DRACHTEN - In Kerkgebouw Menorah aan de Dwarswijk 350 in Drachten is zaterdag 2 december het gratis concert 'Feroaring fan lucht' te zien vanaf 19.30 uur.

De organisatie is in handen van de Cultuurhistorische stichting Smelne's Erfskip en gemeente Smallingerland. Met dit concert wordt dit cultuurhistorisch jaar afgesloten.

Medewerking wordt verleend door Harmonieorkest CMV Crescendo Drachten (A-orkest), onder leiding van Klaas van der Woude, Fanfare 'Looft den Heer' Boornbergum, onder leiding van Jappie Dijkstra, studenten van de opleiding Onderwijsassistent muziek van ROC Friese Poort Drachten en Henk de Vries (presentatie en declamatie).

Het repertoire voor dit concert is gerelateerd aan het thema 'Roerige Tiden'. Centraal staan twee originele composities voor harmonie- en fanfare-orkest. Alle muziek zal worden ondersteund met beeld en tekst.

Studenten van de opleiding Onderwijsassistent muziek van ROC Friese Poort Drachten zijn druk bezig geweest met het schrijven van protestliederen (tekst en muziek). Tijdens het concert zullen de winnende liederen hun première beleven en aan het publiek ten gehore worden gebracht.