SC Twijzel (blauwe tenues) en VV Zwaagwesteinde hielden elkaar in evenwicht.
SC Twijzel (blauwe tenues) en VV Zwaagwesteinde hielden elkaar in evenwicht. Foto: Erik Visser

Hoe speelden de clubs in de regio?

BUITENPOST - VV Buitenpost speelde zaterdag een typische 0-0 wedstrijd tegen Oranje Nassau. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en gaven weinig kansen weg. Toch trok Buitenpost aan het langste eind. Ruim een kwartier voor tijd mocht Robin Huisman de Jong aanleggen voor een vrije trap. Zijn fraaie schot ging via de vingertoppen van de keeper in het doel: 1-0.

Na een spannende en open wedstrijd stond Be Quick Dokkum met lege handen. Thuisclub PKC '83 won met 2-1. Be Quick verzuimde in de eerste helft een voorsprong te nemen en kwam mede daardoor uiteindelijk net tekort.

De publieke opkomst bij de streekderby tussen Rottevalle en Harkema-Opeinde was heel aardig te noemen. Steffen Schraa opende met een fantastisch doelpunt de score en bracht de overwinning bij de ploeg die hier het meeste aanspraak op mocht maken: Rottevalle.
Op het nieuwe kunstgrasveld van Twijzel stond de derby SC Twijzel - Zwaagwesteinde op het programma. De wedstrijd eindigde in 2-2.
Op een onthutsend slechte grasmat vocht SC Kootstertille lange tijd tegen zichzelf tegen CVO uit Vrouwenparochie. Toen het verschil in de slotfase op twee treffers was gebracht, ging het snel met de score en eindigde de vijfde opeenvolgende overwinning alsnog met ruime cijfers: 6-1. Vrijdagavond was er voor de zaalvrouwen van Drachtster Boys een uitgelezen kans om een serie van drie wedstrijden te beƫindigen met negen punten. De inspiratie ontbrak tegen Team Alkmaar Sportstars, dat verklaarde de 5-2 nederlaag.